06:10 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (830)
226 0 0

Ministerul rus al Sănătății anunță că începând cu ziua de astăzi a demarat testarea pe oameni a două vaccinuri contra coronavirusului.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Studiile clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului vor fi efectuate în două instituții medicale din Moscova pe două grupuri de voluntari a câte de 38 de persoane, a declarat serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătății, informează RIA Novosti.

În ajun, instituția a emis autorizație pentru studii pe oameni a medicamentului împotriva COVID-19, care a fost dezvoltat la Centrul pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamalei”. Acestea au demarat astăzi.

Specialiștii vor studia efectul asupra organismului a două forme ale vaccinului - lichid și liofilizat (uscat, deshidratat - Ed.).

”Vaccinul sub forma unei soluții pentru administrare intramusculară va fi efectuat la spitalul militar ”Burdenko”, informează autoritățile ruse printr-un comunicat de presă. Versiunea din pulbere va fi testată la Universitatea ”Secenovski”.

Ministerul rus al Sănătății a menționat că potențialii participanți la studiu, care vor trece doar screeningul, s-au aflat două săptămâni la un sanatoriu sub observație.

Ei au acceptat de bună voie să participe la aceste studii și au fost informați despre întreaga procedură, posibilele beneficii, riscuri și incomodități.

Cele mai recente date despre situația legată de COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (830)

Tematic

Focar de infecție în Primăria Bălți: 37 de angajați au fost testați pozitiv la COVID-19
Măsuri de carantină într-un sat din Ștefan Vodă, însă nu din cauza COVID-19 - detalii
Tagurile:
Rusia, COVID-19


Știrile Zilei