03:46 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
6020

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a depus o coroană de flori la flacăra eternă din fața Mormântului Soldatului Necunoscut din Grădina Alexandrovski.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei pentru poporul rus este una sacră, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

”Pentru noi, cetățenii Rusiei, memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a tuturor celor care au luptat și au murit, care prin eforturile lor au făcut ca Victoria să fie posibilă, este în tatalmente sacră”, a spus Putin în timpul unei vizite la biserica principală a Armatei Ruse și a complexului muzeal ”Calea Memoriei”.

Șeful statului rus a subliniat că Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost o tragedie cruntă.

”De Ziua Memoriei și a Durerii, ne întoarcem la una dintre cele mai amari și dramatice pagini din istoria noastră. Marele Război pentru Apărarea Patriei a devenit o tragedie cruntă, uriașă, care a curmat milioane de vieți”, a declarat șeful statului rus.

”Încercările din epoca războiului au scos în prim plan puterea incredibilă, rezistența poporului nostru, exemple nemuritoare de curaj, patriotism adevărat și devotament față de testamentul strămoșilor noștri de a purta grijă și să ne protejăm pământul natal”, a adăugat Putin.

De asemenea, președintele rus a depus o coroană de flori la flacăra eternă din fața Mormântului Soldatului Necunoscut din Grădina Alexandrovski.

Înainte de începutul ceremoniei, șeful statului rus i-a salutat personal pe fiecare veteran, strângându-și mâinile și schimbând câteva cuvinte cu fiecare.

22 iunie este Ziua Memoriei și a Durerii în Rusia. În această zi, acum 79 de ani, forțele naziste au atacat Uniunea Sovietică, a început Marele Război pentu Apărarea Patriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Tematic

Igor Dodon: Trebuie să ținem minte faptele eroice ale buneilor și străbunilor noștri
Tagurile:
ziua memoriei, Putin


Știrile Zilei