06:53 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
12821

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a mulțumit tuturor medicilor care s-au implicat în această perioadă în lupta cu epidemia de coronavirus și consideră că aceasta poate fi învinsă prin respectarea tuturor măsurilor preventive.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că epidemia de coronavirus poate fi învinsă doar prin respectarea tuturor măsurilor preventive și consideră că vaccinul este important, dar nu este un panaceu.

”Vaccinul împotriva coronavirusului este important, dar nu este un panaceu, infecția poate fi învinsă numai dacă vor fi respectate toate măsurile preventive”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei adresări către poporul rus, precizând că cel mai important este să fie respectat principiul securității sănătății cetățenilor. 

Totodată, șeful statului rus a precizat că spre deosebire de luna martie, când în țară erau aproximativ 40 de mii de locuri pentru bolnavii cu coronavirus, ”acum sunt peste 180 de mii de locuri”.

În această perioadă, în Rusia au fost efectuate peste 17 milioane de teste. Astfel, datorită testărilor masive a fost posibil tratamentul pacienților la etapele inițiale ale bolii.

Putin a precizat că această epidemie a arătat că sistemul de sănătate al Rusiei poate reacționa în termeni restrânși și chiar să-și sporească capacitățile și le-a mulțumit tuturor medicilor, asistenților medicali care luptă pentru viața fiecărui om.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates


Știrile Zilei