07:01 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
6520

Începând cu anul viitor, cetățenii ruși care depășesc un anumit plafon de venituri vor plăti impozite mai mari.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2021, impozitele pentru contribuabilii care au venituri mai mari de cinci milioane de ruble anual se vor majora de la 13% la 15%. Despre asta a anunțat astăzi președintele Rusiei, Vladimir Putin în timpul adresării sale către cetățeni. 

Liderul de la Kremlin a remarcat că impozitul unic pe venit a fost o practică eficientă într-o anumită perioadă și a dus la creșterea încasărilor la buget. Acum însă este nevoie de o schimbare, a remarcat președintele Rusiei.

În urma acestor modificări fiscale, statul rus preconizează să obțină un surplus de venituri la buget în valoare de 60 de miliarde de ruble. Acești bani vor fi direcționați în sistemul medical - vor fi folosiți pentru tratamentul copiilor cu boli incurabile. 

„Aici sunt programe regionale și federale, dar părinților uneori nu le rămâne decât să apeleze la organizații de caritate. Aici este nevoie de o abordare sistemică, de stat. Ajutorul trebuie să ajungă la fiecare familie care s-a confruntat cu un asemenea necaz”, a declarat liderul de la Kremlin. 

Vladimir Putin a menționat că epidemia a scos la iveală multe probleme, dar sistemul de sănătate al Rusiei a demonstrat că are capacitatea de a se reorganiza cu promptitudine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei este sacră
Vladimir Putin a vizitat biserica principală a Forțelor Armate
Tagurile:
bogați, impozite, Putin


Știrile Zilei