18:24 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
6120

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat din nou cu un mesaj cetățenilor săi și a anunțat mai multe măsuri de susținere a populației în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Liderul de la Kremlin a remarcat că pandemia COVID-19 a dus la o recesiune a economiei globale. Criza a afectat și economia Rusiei, iar Produsul Intern Brut a scăzut cu 19%, a menționat Vladimir Putin. 

În context, liderul rus a declarat că politica statului a fost orientată spre susținerea populației și păstrarea locurilor de muncă. 

„În aceste momente trebuie să mizăm pe noi înșine, pe resursele umane proprii și trebuie să facem pași spre noi măsuri. Investiția în educație și protejarea populației este baza dezvoltării economice. (...) Oamenii nu trebuie să rămână fără salarii. Am oferit credite fără procente. Prioritate au companiile care se gândesc mai întâi de toate la angajați”, a declarat Vladimir Putin. 

Liderul rus a menționat că familiile în care ambii părinți au rămas fără un loc de muncă vor continua să primească câte 3000 de ruble pentru fiecare copil și îndemnizații majorate pentru șomaj în iulie și august. 

Totodată, câte 10 mii de ruble vor primi părinții pentru fiecare copil de la naștere până la 16 ani, indiferent de veniturile înregistrate. Până acum astfel de indemnizații unice erau plătite doar pentru copiii de la 3 la 16 ani.  

În același timp, Putin a spus că angajații din sistemul medical sunt în continuare scutiți de impozite. Și plata pentru concedii va fi mai mare, indiferent de perioada în care vor merge aceștia în vacanță. 

Liderul rus a mai propus să fie prelungite plățile pentru asistenții sociali, până pe 15 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei este sacră
Vladimir Putin a vizitat biserica principală a Forțelor Armate
Tagurile:
COVID-19, susținere, măsuri, Putin


Știrile Zilei