06:21 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
8010

Amendarea Constituției Rusiei va fi posibilă doar dacă acest lucru îl vor dori cetățenii ruși. Declarația a fost făcută de Vladimir Putin în cadrul unei noi adresări către poporul rus.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei noi adresări către poporul rus că la baza dezvoltării durabile a Rusiei trebuie să stea voința poporului. Totodată, el a precizat că amendamentele la Constituție vor intra în vigoare doar dacă acestea vor fi sprijinite de cetățenii ruși.

”În data de 1 iulie va avea loc scrutinul privind amendarea Constituției Rusie. Amendamentele vor intra în vigoare doar în cazul în care cetățenii le vor sprijini. Anume voința poporului este foarte importantă pentru a crea condiții sigure care vor asigura o dezvoltare, sigură, durabilă a țării”, a declarat Putin

Amintim că Vladimir Putin a propus adoptarea unor amendamente la legea fundamentală a Rusiei în luna ianuarie a acestui an, în cadrul unui mesaj anual adresat Adunării Federale. Proiectul de lege care prevede această inițiativă a fost adoptat de Duma de Stat pe 11 martie. În aceeași zi, documentul a fost aprobat de Consiliul Federației (Senat).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Deputații Dumei de Stat a Rusiei au adoptat legea privind amendarea Constituției
Tagurile:
constituție


Știrile Zilei