05:58 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
5510

Performanța departamentului rus va fi îmbunătățită, iar odată cu aceasta va crește și prestigiul instituției. Asta a declarat pentru Sputnik noul șef al Rossotrudnicestvo, Evgheni Primakov.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik, Maria Naumenko. În data de 26 iunie, noul șef al Rossotrudnicestvo, Evgeni Primakov, urmează să aibă o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a discuta despre acțiunile care urmează a fi întreprinse.

"Toată lumea a auzit despre problemele pe care le are agenția, începând cu reputația sa dificilă și eficacitatea... Am acceptat această funcție pentru că știu ce trebuie să fac acolo (ed. - în agenție)”, a declarat pentru Sputnik Evgheni Primakov, subliniind că are planuri care au fost discutate deja cu conducerea. - ”La Rossotrudnicestvo urmează cu siguranță schimbări mari, dar nu sunt pregătit acum să divulg aceste planuri".

Decretul privind numirea lui Primakov în funcția de șef al Rossotrudnichestvo a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin.

 Înainte de a prelua funcția, Primakov a fost membru al Comitetului de stat pentru afaceri internaționale. Noul șef al agenției este nepotul diplomatului sovietic și rus, fost ministru al Afacerilor Externe și prim-ministru al Rusiei, Evgheni Primakov.

Primakov este un jurnalist specializat în Relații Internaționale care a lucrat mult timp sub pseudonimul Evgeni Sandro. În 2018, a fost persoana de încredere a candidatului la funcția de președinte al Federației Ruse Vladimir Putin.

Potrivit site-ului oficial al Agenției Rossotrudnicestvo, în prezent există 97 de reprezentanțe în 80 de țări ale lumii. Anterior, structura de stat a fost condusă de Eleanor Mitrofanova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„Rossia segodnia” și „Rossotrudnicestvo” au încheiat un parteneriat strategic
Tagurile:
Rossotrudnicestvo


Știrile Zilei