14:35 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
9020

Ceea ce au făcut autoritățile ruse în ultimii ani pentru economie oferă posibilitatea de a ieși din situația actuală cu pierderi minime, a declarat liderul de la Kremlin Vladimir Putin. 

CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Președintele Vladimir Putin consideră că Rusia are șanse să iasă din criza declanșată pe fundalul pandemiei cu pierderi minime, având în vedere acțiunile autorităților din ultimii ani pentru dezvoltarea economiei. Declarația a fost făcută de către liderul de la Kremlin într-un interviu pentru postul de televiziune „Rossya-1”, potrivit RIA Novosti

Putin a reamintit de situația din anii 90 în care s-a pomenit Rusia. Potrivit oficialului rus, „ajutorul umanitar era trimis atunci în țară nu din cauza catastrofelor naturale, ci pentru că era vorba de una dintre cele mai sărace țări ale lumii, ca să nu moară oamenii de foame”. El a remarcat că atunci nu se puteau plăti salariile fără contractarea creditelor externe și că oamenii rămâneau fără lefuri luni la rând. 

Putin a subliniat că din 1999 până în 2019 Produsul Intern Brut s-a dublat, iar ceea ce s-a făcut în ultimii ani oferă o speranță că se poate ieși din situația actuală cu demnitate și cu pierderi minime.  

Liderul rus a adăugat că, chiar și în condițiile actuale, autoritățile se orientează la o inflație de aproximativ patru procente. În același timp, el a spus că salvarea vieților rușilor în condiții de pandemie este cea mai importantă sarcină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Rezultatele votului cu privire la Constituție trebuie să fie absolut veridice
Putin, despre epidemia de coronavirus în Rusia - detalii
Tagurile:
Rusiei, economia, Vladimir Putin


Știrile Zilei