20:08 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Ministerul rus de Externe a reacționat ca urmare a publicării unui nou articol în publicația The New York Times în care Rusia este învinuită de ”înțelegeri secrete” cu talibanii în Afganistan.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Ministerul rus de Externe a comentat presupusa dovada a unei „înțelegeri secrete“ între Rusia cu talibani. Potrivit reprezentantului special al președintelui Federației Ruse pentru Afganistan, directorul celui de-al doilea departamentul asiatic al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Zamir Kabulov, în articol au fost aduse doar niște acuzații nefondate, informează Radio Sputnik.

”Avem nevoie de dovezi, dar acestea nu sunt. Acestea sunt acuzații nefondate“, a declarat Kabulov pentru RIA Novosti.

De asemenea, el a subliniat că nu a auzit niciodată de traficantul de droguri Rahmat Azizi, prezentat în articol. Potrivit publicației, acesta ar fi fost principalul mediator dintre cele două părți.

A existat oare o conspirație? Noi fantezii ale jurnaliștilor de la The New York Times
© Ruptly Sputnik / nytimes.com / twitter.com/realDonaldTrump

Potrivit acestuia, citirea publicației ridică mai multe întrebări decât răspunsuri. ”Falsurile trebuie, de asemenea, să fie pregătite cu atenție”, a adăugat Kabulov.

În ajun, publicația NYT a publicat un articol în care îl anunța „mediator” în „conspirația” între Rusia și talibanii din Afganistan. Potrivit autorilor articolului, acesta este traficantul de droguri Rahmat Azizi.

Anterior, publicația NYT făcând trimitere la surse anonime din cadrul serviciilor speciale a publicat un articol în care era afirmat că spionajul rusesc ar fi oferit recompensă militanților din Taliban pentru atacarea soldaților americani din Afganistan. În articol nu au fost aduse dovezi. Reprezentantul mișcării talibane Zabiull Mujahid a negat oficial acuzațiile publicației americane.

Anterior, Sputnik a scris că și Trump a criticat articolul NYT despre „asistența” Federației Ruse pentru talibani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nu Rusia e de vină. Cine este adevăratul organizator al vânătorii de scalpuri americane
Anumiți republicani de top plănuiesc să nu îl mai susțină pe Trump în alegeri
Tagurile:
New York Times, MAE al FR


Știrile Zilei