16:23 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Rusia
Sa primesc un link scurt
35 0 0

În Rusia, aproximativ 20 la sută dintre copii sunt educații în familii numeroase, a anunțat avocatul poporului, responsabil pentru drepturile copilului, Anna Kuznețova.

BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik. Aproximativ 20 la sută dintre copiii din Rusia cresc în familii numeroase, a declarat avocatul poporului, responsabil de drepturile copilului pe lângă președintele rus Anna Kuznețova, menționând că există o creștere a numărului familiilor cu mulți copii de 7,3 la sută.

“Peste 20 la sută dintre copiii din țară sunt educați astăzi în familii mari. Acest lucru ne spune multe, inclusiv despre responsabilitățile pe care le are statul în raport cu familiile numeroase”, a spus Kuznețova în cadrul unei conferințe online dedicate proiectului național “Rusia cu mulți copii”, desfășurată la centrul de presă al AIP “Rossiya Segodnya”.

Potrivit ei, în ultimii ani se observă o dinamică pozitivă în ceea ce privește familii numeroase, în pofida scăderii generale a natalității.

“Numărul familiilor mari în Rusia este în creștere. Este un fapt îmbucurător. Avem o scădere nesemnificativă doar la categoriile 5, 6, 7, 11 și mai mulți copii… Iar restul – cu 3, 4, 8, 9, 10 copii au crescut cu 7,3 la sută”, a adăugat obdusmanul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Garantul principal al stabilității în Rusia este poporul
Tagurile:
familii numeroase, copii, Rusia


Știrile Zilei