19:48 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (896)
68 0 0

Va fi luată în calcul atât situația epidemiologică, cât și disponibilitatea partenerilor de a permite zborurile din străinătate și cerințele impuse în legătură cu asta.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. MAE studiază situația sanitar-epidemiologică din străinătate pentru a înnoi lista țărilor cu care poate fi reluată comunicarea aeriană, a declarat în cadrul unui briefing vicedirectorul departamentului pentru Informații și Presă al instituției, Alexei Zaițev.

Potrivit acestuia, este efectuată în continuare o muncă migăloasă.

”Este analizată inclusiv disponibilitatea partenerilor de a permite zborurile din străinătate și cerințele impuse în legătură cu asta”, a adăugat Zaițev, citat de RIA Novosti.

El a explicat că Ministerul monitorizează regulile de intrare a cetățenilor ruși în alte state în condițiile pandemiei și transmite informațiile către ”Rosaviația” și ”Rospotrebnadzor” pentru a se veni cu propuneri în legătură reluarea zborurilor regulate.

Zaițev a subliniat că printre cerințe sunt ”nu mai mult de 40 de îmbolnăviri la o sută de mii populație în ultimele 14 zile, indicatorul mediu al ritmului de creștere în 24 de ore – un procent. Indicatorul de răspândire – nu mai mul de unu”.

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, Rusia a sistat toate zborurile regulate și charter pe 27 martie curent.

Vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat pe 24 iulie că Rusia va relua din 1 august zborurile în Marea Britanie, Turcia și Tanzania.

La rândul său, premierul Mihail Mișustin a anulat prin ordinul său restricțiile de intrare în Rusia pentru cetățenii acestor țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (896)

Tematic

Kremlinul a răspuns acuzațiilor la adresa Rusiei de dezinformarea în legătură cu COVID-19
Tagurile:
coronavirus, pandemie, Zboruri, reluare, Rusia


Știrile Zilei