10:21 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
140 0 0

Vladimir Putin l-a informat pe Aleksandr Lukașenko despre discuțiile purtate cu Angela Merkel și Emmanuel Macron despre situația din Belarus.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a informat astăzi pe omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, în cadrul unei conversații telefonice, despre discuțiile purtate cu liderii Franței și Germaniei.

“Vladimir Putin l-a informat pe colegul său belarus despre discuțiile cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, în ceea ce privește situația din Belarus”, transmite Sputnik Belarus.

Marți, în cadrul unei discuții telefonice cu cancelarul Angela Merkel, care a avut loc la inițiativa părții germane, liderul rus a discutat și despre situația din Belarus.

Astfel, Angela Merkel a menționat că „Minskul ar trebui să se abțină de la violență împotriva civililor, să elibereze prizonierii politici și să înceapă un dialog cu opoziția și cu societatea pentru a depăși criza", relatează RIA Novosti. Liderii celor două țări și-au exprimat speranța că situația se va redresa în curând. În același timp, președintele rus „a atras atenția asupra inadmisibilității oricărei încercări de a interveni din afară în treburile interne ale Belarusului, care duce la o escaladare a crizei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum s-a încheiat a opta zi de proteste în Belarus - Video
Ministerul de Externe, îngrijorat de situația din Belarus
Tagurile:
discuții, Lukașenko, Putin

Știrile Zilei