03:17 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
192 0 0

Statele Unite și NATO iau în considerare metode eficiente de combatere a submarinelor ruseşti, dar, în cazul unui conflict, aceasta ar putea provoca utilizarea armelor nucleare de către Kremlin, crede un veteran al Marinei SUA.

BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik. Bradford Dismukes, fost ofițer al Marinei SUA și autorul cărţii „Diplomația navală sovietică”, a avertizat Statele Unite și NATO cu privire la planificarea unui conflict cu submarinele ruseşti: combaterea acestora, în spiritul Războiului Rece, ar putea duce la utilizarea armelor nucleare.

Dismukes a scris, în Naval College Review, că submarinele nucleare rusești reprezintă un element-cheie de descurajare nucleară. Rezultă că orice amenințare la adresa acestor submarine va irita Moscova și ar putea duce la utilizarea armelor nucleare, atrage atenţia expertul, citat de Sputnik France

„Logica apărării strategice împotriva submarinelor este inacceptabilă într-o nouă situație strategică împotriva Rusiei. În practic toate circumstanțele posibile, Statele Unite nu trebuie să amenințe submarinele nucleare ruseşti care lansează rachete”, a subliniat acesta, precizând că, în acest caz, „un eşec este mult mai preferabil decât un succes”.

Revizuirea strategiei

În opinia expertului, Marina SUA și aliații Statelor Unite trebuie să își revizuiască strategia de combatere a submarinelor în apropierea coastelor Rusiei.

„Există o veche zicală care spune că nu ceea ce nu știi te pune în dificultate, ci tocmai lucrul de care ești cel mai sigur”, a conchis Bradford Dismukes.

La începutul lunii august, Statul Major rusesc a declarat că Rusia își va folosi întregul potențial nuclear în cazul unui atac cu rachete asupra teritoriului ei. Aceasta din cauza că nu va exista posibilitatea de a stabili dacă ar fi un atac nuclear sau unul convențional. Prin urmare, orice rachetă lansată împotriva Rusiei va fi considerată o rachetă cu încărcătură nucleară, se precizează într-un document intitulat „Principiile politicii de stat ruseşti cu privire la descurajarea nucleară”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Noile submarine rusești sunt „o mare problemă” pentru SUA, precizează Pentagonul
Submarine, radare, exerciţii de război: NATO militează Norvegia - „amenințarea rusească”
Tagurile:
ruse, Submarine, pericol

Știrile Zilei