09:16 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Kremlinul a comentat declarațiile medicilor germani cu privire la starea sănătății a bloggerului Aleksei Navalnîi.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Analizele medicilor ruși și germani în privința stării de sănătate a lui Aleksei Navalnîi coincid, însă concluziile diferă, le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Potrivit lui, nivelul scăzut al colinesterazei a fost determinat de medicii ruși în primele ore ale internării lui Navalnîi la spitalul din Omsk, iar atropina, despre care acum vorbesc și pe care o utilizează medicii germani, a fost administrat în prima oră a aflării pacientului la Reanimare. Însă cauza scăderii nivelului colinesterazei nu a fost stabilită, analizele nu indică asupra prezenței unei substanțe concrete.

“În acest fel, probabil, veți putea observa clar că analiza medicilor germanilor coincide exact cu a medicii noștri, însă diferă concluziile”, a spus Peskov.

Joia trecută, avionul la bordul căruia activistul civic Navalnîi zbura din Tomsk la Moscova, a fost nevoit să aterizeze de urgență la Omsk după ce bloggerul s-a simțit rău.

Medicii din cadrul spitalului de la Omsk au declarat că în urina și sângele lui Navalnîi nu au fost descoperite urme de otravă. Aceștia au stabilit că principalul diagnostic de lucru este tulburarea metabolică, care provocat o scădere bruscă a glicemiei. Sâmbătă, Navalnîi a fost transportat cu un avion la clinica "Charite" din Berlin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Kremlinul a răspuns acuzațiilor la adresa Rusiei de dezinformarea în legătură cu COVID-19
Tagurile:
Germania, medici, Kremlin

Știrile Zilei