04:30 25 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1003)
452 0 0

Cercetătorii ruşi au descoperit o metodă mai eficientă de tratare a coronavirusului decât ventilația mecanică. A fost testată într-un spital din Rusia. Președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor a oferit detalii.

BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Metoda tratării coronavirusului prin inhalare folosind amestecuri încălzite la temperaturi înalte de heliu/oxigen a fost testată la un spital din Republica Komi din nordul Rusiei.

Doar unul dintre cei 50 de pacienți cu coronavirus a necesitat ventilație artificială după aceste inhalări, le-a declarat reporterilor președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor și directorul de cercetare al Institutului de Imunologie și Fiziologie al Departamentului Regiunii Ural din cadrul Academiei Ruse de Științe, Valeri Tcherechnev.

„Sistemul a fost testat la un spital din Komi. Am avut 50 de pacienţi, toți au supraviețuit. Aceștia erau pacienți în stare gravă. Doar unul a fost transferat la ventilație artificială”, a spus Cherechnev, care a adăugat că experimentul a dat rezultate pozitive și că producția este în desfășurare, potrivit Sputnik France.

Un avantaj față de metoda obișnuită

Potrivit acestuia, ventilația artificială a plămânilor este o povară destul de grea pentru organism. Astfel, în contextul agravării pneumoniei legate de Covid-19, când suprafața respiratorie scade brusc, amestecul de heliu/oxigen încălzit la 90-95 grade depășește cu mult ventilația artificială.

În plus, microbiologii au decis să îmbunătățească dispozitivele utilizate inițial pentru astfel de inhalări și să creeze sisteme separate pentru aerul inhalat și pentru cel expirat, potrivit lui Tcherechnev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1003)

Tematic

Experți: De ce au sporit cazurile de COVID-19 în Moldova - sondaj
Tagurile:
Rusia, tratament, COVID-19

Știrile Zilei