03:34 25 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Rusia
Sa primesc un link scurt
84 0 0

Ministerul Sănătății din Germania vrea să primească mai multe informații despre vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 sep – Sputnik. Ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a declarat că Berlinul și-ar dori mai multe informații despre vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

“În ceea ce privește problema vaccinului rusesc, ne-am dori să aflăm mai multe, pentru că nu există o transparență suficientă. Mereu are loc un schimb de informații la diverse niveluri, între instituții, unde există niște contacte tradiționale foarte bune”, a spus Spahn, fiind întrebat de jurnaliști despre poziția față de preparatul rusesc.

Reamintim că Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, elaborat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI).

Președintele RFPI, Kirill Dmitriev, a declarat anterior că fundația a primit solicitări din 20 de state pentru procurarea a peste un miliard de doze ale vaccinului rusesc. Totodată, acesta a menționat că Rusia a convenit cu cinci state asupra organizării producției preparatului în cinci state, astfel încât capacitățile existente să permită producerea a peste 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză
Tagurile:
rusesc, vaccin, informații, Germania

Știrile Zilei