18:50 30 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.83
  • USD16.96
  • RUB0.21
  • RON4.07
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
88 0 0

În Belarus au demarat exerciții militare ruso-belaruse „Frăția Slavă 2020”. Ministerul Apărării al Rusiei declară că acestea nu sunt îndreptate împotriva vreunei țări.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Exercițiile militare „Frăția Slavă 2020” din Belarus, la care participă militarii ruși, sunt dedicate operațiunilor antiteroriste și nu sunt îndreptate împotriva altor state, a declarat Ministerul rus al Apărării.

"Din 14 septembrie, pe poligonul "Brestski", Republica Belarus, a demarat prima etapă a exercițiilor tactice belaruso-ruse “Frăția Slavă 2020”. Exercițiile au o tematică antiteroristă și nu sunt îndreptate împotriva altor state. Din partea Rusiei participă o unitate a regimentului de asalt de gardă a unității de gardă din Pskov a Forțelor Aeropurtate", este menționat în comunicatul Ministerului.

În cadrul primei etape, care se va încheia pe 25 septembrie, trupele de desant rusești și belaruse vor exersa acțiunile comune în componența unor grupuri tactice. Totodată, se vor desfășura competiții sportive și evenimente dedicate culturii naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Submarine, radare, exerciţii de război: NATO militează Norvegia - „amenințarea rusească”
Tagurile:
Exerciții militare, Rusia, Belarus

Știrile Zilei