18:46 30 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.83
  • USD16.96
  • RUB0.21
  • RON4.07
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
26410

Rusia dă o adevărată lecție lumii în bătălia cu pandemia, atât prin seriozitatea cercetării, cât și prin transparența studiilor și rezultatelor.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. După anunțarea vaccinului anti-SARS Cov-2 de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, Rusia transmite că are mai multe vaccinuri pentru coronavirus — două de producţie rusească și două străine — se află în procedură de înregistrare.

Informația a fost oferită chiar de ministrul Sănătății din Federația Rusă, Mihail Murașko.

”Vaccinul „Sputnik V”, dezvoltat de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, a fost deja înregistrat, iar dintre celelalte vaccinuri unul este dezvoltat de Centrul ”Vector” din Novosibirsk, iar celălalt este al Institutului ”Șumakov”, a spus Murașko.

Ministrul rus a precizat că în procedură de înregistrare în Rusia sunt vaccinul chinezesc Sinopharm și ”un alt vaccin, pe bază de adenovirus de cimpanzeu, de la AstraZeneca”, transmite ”Vești din Rusia”

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"

Reamintim că ”Sputnik V” a fost înregistrat în august, înainte de finalizarea studiilor clinice, iar pe 8 septembrie primul lot de vaccin a fost lansat în circuitul civil.

Recent, un grup de oameni de ştiinţă a publicat o scrisoare deschisă, adresată redactorului-şef al publicației ”The Lancet”, cea mai importantă publicație de specialitate britanică, în care se exprimă dubii cu privire la vaccinul rusesc.

De cealaltă parte, institutul Gamalei a respins criticile din scrisoarea deschisă, semnată iniţial de 26 de oameni de ştiinţă şi care are în prezent 38 de semnatari.

”Rezultatele publicate sunt autentice şi exacte şi au fost examinate de cinci revizori The Lancet”, a declarat Denis Lugunov, directorul adjunct al institutului, care a precizat că ”Gamaleia” a transmis revistei britanice toate datele rezultatelor testelor.

De asemenea, institutul Gamalei a trimis răspunsuri detaliate la întrebările adresate în scrisoarea deschisă, a declarat recent ministrul adjunct rus al Sănătăţii, Aleksei Kuzneţov.

Testul vaccinului ”Sputnik V” se află în faza 3, cu 40.000 de participanţi. Testul a fost lansat pe 26 august și, conform ministrului Murașko, peste 31.000 de persoane s-au înscris deja.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost pus în uz general
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză
Tagurile:
Rusia, vaccin, Sputnik

Știrile Zilei