03:05 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
127 0 0

Interesele economice ale Rusiei și ale Uniunii Europene trebuie păstrate, dar este mai prejos de demnitatea Moscovei să alerge și să se umilească în fața UE.

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a făcut aceste declarații în cadrul interviului pentru Radio Sputnik.

"Interesele economice bilaterale trebuie păstrate. Și operatorii economici trebuie să decidă singuri de le este convenabil și ce nu le este convenabil. Dar să alergăm și să ne umilim, e cred că a mai prejos de demnitatea noastră", a declarat Lavron în interviul acordat posturilor de radio Sputnik, Komsomoliskaia Pravda și Govorit Moskva.

Lavrov a spus că este puțin probabil ca în timpul apropiat relațiile dintre Rusia și UE să devină bună.

"puțin probabil că ele vor deveni bune într-o perspectivă apropiată, și asta nu din cauza noastră, noi suntem gata întotdeauna să le reactivăm, normalizăm, însănătoșim punându-le la bază respectul reciproc și paritatea de drepturi", a declarat diplomatul rus.

Anterior, mai exact marți, șeful diplomației ruse a admis, comentând cazul Navalnii, că Rusia ar putea să înceteze să mai comunice cu Uniunea Europeană. În același timp, Bruxelles s-a pronunțat pentru menținerea deschise a canalelor de comunicare cu Moscova și pentru lărgirea cooperării în domeniile de interes reciproc în pofida sancțiunilor.

   Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
umiliti, Rusia, Uniunea Europeană, uniunea europena, relații, Lavrov

Știrile Zilei