03:15 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)
5910

Ministerului Sănătății al Federației Ruse a menționat că studiile clinice vor permite dezvoltarea parametrilor specifici de vaccinare pentru pacienții care fac parte din acest grup.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. În Rusia, au început testările vaccinului Sputnik V cu participarea voluntarilor care au o vârstă de peste 60 de ani.

"A început studiul vaccinului Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamalei al Ministerului Sănătății al Federației Ruse, pe voluntari care au peste 60 de ani", a declarat ministrul Sănătății, Mihail Murașko.

El a menționat că studiile clinice vor permite dezvoltarea parametrilor specifici de vaccinare pentru pacienții care fac parte din acest grup.

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat la Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamalei”. Medicamentul a fost denumit „Sputnik V”. Vaccinul implică introducerea a două componente ale medicamentului la un interval de trei săptămâni.

Studiile clinice de după înregistrarea medicamentului au început la Moscova pe 7 septembrie, iar pe 9 septembrie primii voluntari au fost vaccinați. În total, 40 de mii de voluntari sunt implicați în acest studiu, zece mii dintre care vor primi un placebo.

În această săptămână, președintele rus Vladimir Putin a anunțat înregistrarea unui alt vaccin intern împotriva coronavirusului, care a fost dezvoltat de centrul de cercetare de stat „Vector”. Testele sale de după înregistrare vor începe în curând.

În plus, se lucrează la crearea unui vaccin viu de Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Produselor Imunobiologice din Academia Rusă de Științe. De asemenea, oamenii de știință de la Universitatea Federală din Crimeea ”Vernadski”, au dezvoltat și ei preparatul lor original.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)

Tematic

Centrul „Vector” a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului
Rusia anunță dezvoltarea unui nou vaccin împotriva coronavirusului
Tagurile:
voluntari, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei