15:58 28 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Rusia
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Declarațiile venite din SUA cu privire la disponibilitatea Washingtonului de a amplasa rachete cu bazare terestră în Europa sunt cinice – Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Declarațiile SUA cu privire la disponibilitatea de a desfășura în Europa rachete hipersonice pentru descurajarea Rusiei sunt cinice, declară purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

Ea a subliniat că astfel de intenții ale Washingtonului creează premise pentru o nouă criză a rachetelor.

„Afirmațiile cu privire la desfășurarea rachetelor americane în Europa sună deosebit de cinic pe fundalul declarațiilor președintelui Rusiei, prin care nu doar a reiterat adeziunea țării noastre la un moratoriu asupra amplasării unor rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, cu bazare terestră, în regiunea europeană, dar și a propus statelor NATO, împreună cu SUA, un șir de idei practice cu privire la măsuri de verificare reciprocă pentru eliminarea unor îngrijorări în sfera rachetelor”, a spus Maria Zaharova.

Luând în considerație acele declarații pe care și le-a permis Washingtonul, purtătorul de cuvânt al MAE rus i-a recomandat elitei politice din SUA “să se descurajeze pe sine, nu Rusia”.

Zaharova a subliniat că amplasare unor rachete interzise anterior de INF va deveni o acțiune extrem de riscantă și destabilizatoare și a îndemnat să se studieze și să se reacționeze constructiv la inițiativa Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Armele nucleare pot deveni „ineficiente”, dar Rusia are arme hipersonice - VIDEO
Tagurile:
Europa, rachete, SUA, planuri

Știrile Zilei