09:41 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
18610

Șeful statului rus a vorbit la conferința de sfârșit de an despre procesele care au loc în spațiul post-sovietic.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Fiind întrebat despre situația din Belarus, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că situația politică din acea țară trebuie să fie soluționată la nivel interior, fără influențe din afară.

"Belarus - eu de multe ori mi-am spus părerea cu privire la asta. Pornesc de la faptul că poporului belarus trebuie să i se ofere șansa să-și rezolve singur propriile probleme, să le rezolve într-o atmosferă de calm. Președintele Lukașenko s-a referit la acest lucru nu o singură dată, și eu am fost de acord cu el, că acest lucru trebuie făcut într-o atmosferă de calm", a declarat Putin.       

"Ei au inițiat modificări la Constituției, vom vedea cum se va face acest lucru. Aici ne-am dori un singur lucru, și eu deja m-am referit la asta, fără influențe din afară. Ceea ce vedem noi astăzi este că există o astfel de influență. Este vorba de susținerea mediatică, politică, financiară a opoziție din afară. Când este din afară, nu iese nimic bun", a spus șeful statului rus.

În ceea ce ține de Nagorno-Karabah, liderul rus a spus că poziția Moscovei în această chestiune este ca reglementarea conflictului să aibă loc fără vărsare de sânge.

Putin a comentat și situația din Ucraina și Moldova. din alte foste republicii ale URSS.

Ceea c se întâmplă în țările spațiului ex-sovietic este "rezultatul căutării propriei căi", a conchis președintele Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Lukașenko, Belarus, RUSIA, Videoconferință, conferință, Putin

Știrile Zilei