23:14 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (91)
9010

Participanții la reuniunea online de astăzi a Consiliului șefilor de stat din CSI au discutat despre conservarea memoriei istorice.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a îndemnat statele CSI să se solidarizeze în apărarea adevărului despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, relatează RIA Novosti.

Liderul rus a făcut declarația la o ședință a Consiliului șefilor de stat din țările ce formează Comunitatea Statelor Independente.  

„Le suntem recunoscători partenerilor din organizație pentru sprijinul acordat inițiativelor înaintate de Rusia pe platformele internaționale în ceea ce privește păstrarea adevărului istoric și contracararea justificării nazismului, în toate manifestările sale. Sunt convins că este necesar să continuăm să acționăm solidar, apărând memoria eroismului popoarelor noastre, care a avut prețul sacrificiilor uriașe și irecuperabile ce au salvat lumea de agresiune”, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a subliniat că „Marea Victorie nu numai că a adus pacea, ci a făcut posibilă stabilirea unei baze solide pentru ordinea mondială modernă”.

Președintele rus s-a referit la  rescrierea istoriei și în cadrul unei mari conferințe de presă din 17 decembrie. El a reamintit că Adunarea Generală a ONU a adoptat o decizie care condamnă glorificarea nazismului.

„Ne mândrim cu țara noastră și cu istoria ei. Și vom face totul pentru a ne asigura că această mândrie merge cu noi prin viață și le este transmisă copiilor noștri”, a subliniat președintele Federației Ruse.

Reuniunea de astăzi a Consiliului șefilor de stat din CSI a fost prezidată de Republica Uzbekistan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (91)

Tematic

Putin a spus când ar putea fi redeschise hotarele Rusiei
Putin a respins acuzațiile că hackerii ruși s-a fi implicat în alegerile din SUA
Putin i-a răspuns lui Sandu privind retragerea contingentului militar din Transnistria
Tagurile:
CSI, Putin

Știrile Zilei