04:48 26 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.46
  • RUB0.23
  • RON4.35
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
10901

Președintele rus Vladimir Putin a dispus demararea unei campanii de vaccinare în masă a tuturor rușilor începând cu săptămâna următoare.

BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Vladimir Putin a dispus trecerea la o vaccinare în masă a tuturor rușilor împotriva coronavirusului începând cu săptămâna următoare. Șeful statului rus a dat indicații pentru pregătirea infrastructurii necesare în acest scop.

Președintele Rusiei consideră că vaccinul este cel mai bun din lume, însă trebuie să fie studiat modul în care acesta acționează în condițiile mai multor tulpini.

De asemenea, președintele rus a solicitat analizarea cauzelor creșterii numărului noilor cazuri în întreaga lume, dacă acestea au fost provocate de nerespectarea unor măsuri în perioada sărbătorilor de iarnă sau e vorba de noi tulpini ale coronavirusului.

“Observăm că în întreaga lume, din păcate, nu se reușește sugrumarea acestei boli, nu se reușește prevenirea și eliminarea tuturor urmărilor negative legate de ea. Mai întâi de toate, desigur, trebuie să ne intereseze situația din Federația Rusă. Observăm o anumită diminuare, însă acest lucru nu trebuie să ne relaxeze”, a declarat Putin la o ședință cu guvernul miercuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

”Sputnik V” a ajuns în Africa. De ce oamenii se încred în vaccinul rusesc?
Tagurile:
vaccinare, Vladimir Putin

Știrile Zilei