12:13 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
68 0 0

Institutul Central de Cercetare în Epidemiologie al Rospotrebnadzor a dezvoltat primul sistem de testare din lume pentru detectarea tulpinii "britanice" de coronavirus. Acest lucru a fost raportat pe site-ul instituției.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Testul privind detectarea tulpinii „britanice” a coronavirusului fost înregistrat. Se spune că testările efectuate pe probele clinice cu mutație "britanică" confirmată au demonstrat acuratețea ridicată a acestor sisteme de testare.

Noua tehnologie, așa cum a menționat Rospotrebnadzor, permite crearea reactivilor pentru detectarea oricăror mutații ale coronavirusului, precum și a altor infecții care necesită testare în masă.

La mijlocul lunii decembrie 2020, a devenit cunoscut faptul că o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2 a apărut în Marea Britanie. Ulterior, autoritățile britanice au raportat că se răspândește mai repede și că necesită, din partea populației, respectarea mai minuțioasă a măsurilor de carantină.

Oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă că noua tulpină este mai letală sau mai susceptibilă de a provoca o decurgere mai severă a bolii. Cu toate acestea, o serie de țări, inclusiv Rusia, au suspendat zborurile către și din Regatul Unit.

Șefa Rospotrebnadzorului, Anna Popova, a declarat că vaccinurile rusești vor fi eficiente împotriva noii tulpini a COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

OMS a dezvăluit cea mai probabilă ipoteză a originii coronavirusului
Tagurile:
britanică, tulpină, test, Rusia

Știrile Zilei