20:07 26 Februarie 2021
În direct
  • EUR21.34
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.38
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
6420

Întrevederea președinților Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și, respectiv, Alexander Lukașenko, s-a încheiat la Soci după mai mult de șase ore de comunicare.

Negocierile dintre Putin și Lukașenko, care a ajuns în Rusia cu o zi înainte, au început luni la ora 15.00, ora Moscovei. Serviciul de presă al președintelui belarus a raportat anterior că șefii celor două state urmau să discute despre răspunsul comun la provocările emergente, inclusiv în domeniul securității militare.

Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko
© Sputnik / Алексей Дружинин

În timpul discuțiilor, președintele rus a menționat că cooperarea dintre cele două țări este necesară la diferite niveluri, inclusiv la nivel regional. Potrivit lui Putin, Rusia rămâne cel mai mare partener comercial pentru Belarus.

La rândul său, Lukașenko a spus că aproape toate foile de parcurs ale interacțiunii dintre cele două țări sunt pregătite pentru semnare. Liderul belarus a subliniat, de asemenea, oportunitatea și importanța asistenței financiare acordate de Moscova către Minsk.

În plus, președinții au discutat despre vaccinurile împotriva coronavirusului. Putin a declarat necesitatea unirii eforturilor în producerea de vaccinuri, inclusiv cu Europa. În același timp, Lukașenko a menționat că producția vaccinului „Sputnik V”, folosind tehnologia rusă, va începe în Belarus în luna martie.

După negocieri, liderii celor două state au mers la schi în Krasnaya Polyana. După aceea, s-au dus la prânz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin a avut o întrevedere la Soci cu Lukașenko
Tagurile:
Lukașenko, Putin, întâlnire

Știrile Zilei