17:17 08 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
78 0 0

Materialele, colectate de jurnaliștii agenției împreună cu experți și istorici, vor permite să fie urmărită calea de dezvoltare a construcțiilor navale în Rusia.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. În data de 23 februarie, pe platforma principalei resurse a AIP "Rossiya Segodnya" – site-ul ria.ru – cu sprijinul "Corporației Unite de Construcții Navale" și a Societății istorice ruse, a fost lansat un proiect special – "Superputere maritimă" – dedicat celei de-a 325-a aniversări a creării flotei rusești și a viitoarei celebrări a 350 de ani de la nașterea lui Petru I.

Grație proiectului, oricine va putea să se familiarizeze cu evenimentele care au făcut din Rusia o superputere maritimă, precum și cu artefacte și documente rare, dar și să afle despre eroii care trăiesc astăzi printre noi.

După cum a remarcat șeful Societății istorice ruse, Serghei Narîșkin, materialele, colectate de jurnaliștii agenției împreună cu experți și istorici, vor permite să fie urmărită calea de dezvoltare a construcțiilor navale în Rusia și vor oferi o nouă perspectivă asupra figurii ”țarului-dulgher” însuși.

"Cred că familiarizarea cu această resursă media le va fi utilă tuturor iubitorilor de istorie rusă", a subliniat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

"Zirconul" va schimba tactica flotei navale și echilibrul de forțe în Oceanul Planetar
Flota rusă a primit Be-200: Avioanele-amfibie vor apărea în mările Azov și Caspică

Știrile Zilei