13:07 06 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat ultima declarație a Departamentului de Stat al SUA cu privire la ”Nord Stream-2”.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a comentat declarația Departamentului de Stat al SUA în care se afirmă că motivul contracarării ”Nord Stream-2” este geopolitica, informează RIA Novosti.

Reprezentantul oficial al diplomației americane a declarat anterior că Washingtonul este îngrijorat de creșterea influenței Rusiei prin construcția gazoductului, a amintit Zaharova.

“Germania declară de fiecare dată că acest proiect este profitabil pentru țară! Iar SUA declară de fiecare dată că economia și energetica nu trebuie politizate! Acum, cel care nu vrea politizarea economiei și energeticii îl va ajuta pe cel căruia proiectul îi este convenabil, din punct de vedere economic și energetic, să nu realizeze acest proiect?”, a scris Zaharova pe Facebook.

Biden este acuzat de lipsă de acțiune cu privire la problema "Nord Stream – 2">>>

Ea a menționat că în acest fel “Departamentul de Stat a recunoscut că SUA subminează principiile de bază ale comerțului liber și al concurenței, supunând legile pieței propriilor interese geopolitice, acționând contrar voinței statelor suverane și împotriva intereselor cetățenilor statelor independente”.

“Nord Stream – 2” presupune construirea a două linii a conductei de gaz din Rusia în Germania prin Marea Baltică. Capacitatea totală a ramurilor este estimată la 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an. La proiect participă “Gazpromul” rusesc și o serie de companii europene. Statele Unite se opun activ proiectului, promovându-și gazul natural lichefiat în UE, precum și Ucraina și Țările Baltice.

Tematic

Eroarea Statelor Unite: Novak a declarat că “Nord Stream – 2” este aproape gata
Schroeder a explicat de ce Germania are nevoie de Nord Stream 2
Tagurile:
SUA, "Nord Stream 2", Maria Zaharova

Știrile Zilei