14:01 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
9202

Declarația președintelui Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), legată de vaccinul rusesc ”Sputnik V”, este cel puțin incorectă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Declarația președintelui Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), Christa Virtumer-Hoche, care a comparat perspectiva aprobării de urgență a vaccinului ”Sputnik V” în Austria cu “ruleta rusească” este cel puțin incorectă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Președintele Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a comparat cu ruleta rusească perspectiva aprobării de urgență a vaccinului ”Sputnik V” în Austria, după exemplul Ungariei. Aceasta a menționat că deocamdată nu există date suficiente cu privite la persoanele vaccinate cu acest preparat.

“În ceea ce privește această declarație regretabilă, din punctul nostru de vedere este cel puțin incorectă. Știm că RFPI a venit cu o anumită declarație în această privință, au fost întreprinse anumite acțiuni. Noi considerăm că această declarație este, repet, cel puțin incorectă. Cererea pentru vaccin, procesul de vaccinare în multe state cu acest preparat arată nivelul de solicitare și popularitatea acestui preparat”, a declarat Peskov, comentând declarațiile Christa Virtumer-Hoche.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a demarat o expertiză etapizată (rolling review) a dosarului de înregistrare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)

Tematic

Un ministru din Australia, internat după vaccinarea cu AstraZeneca
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Kremlin

Știrile Zilei