06:41 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
140 0 0

Trei soldați au murit în urma declanșării accidentale a unui scaun de expulzare în timp ce aceştia pregăteau un bombardier Tu-22M3 pentru un zbor pe un aerodrom din Rusia, a anunţat ministerul rus Apărării.

BUCUREŞTI, 23 mart – Sputnik. Pe 23 martie, trei membri ai echipajului unui bombardier Tu-22M3 au murit în urma declanșării accidentale a unui scaun de ejecție pe un aerodrom lângă Kaluga, un oraș din centrul Rusiei, relatează Ministerul Apărării din Rusia.

„Pe 23 martie, sistemul de expulzare a fost declanșat accidental în timpul unei pregătiri pe uscat a unui Tu-22M3 pentru un zbor pe aerodromul din regiunea Kaluga. Din cauza altitudinii insuficiente pentru deschiderea parașutelor, trei membri ai echipajului au fost răniți fatal în urma căderii lor”, a precizat ministerul, citat de Sputnik France.

O comisie a Forțelor aerospațiale va vizita locul pentru a examina dispozitivul și a stabili cauza accidentului, a adăugat Ministerul Apărării.

Caracteristicile dispozitivului
Tupolev 22M3 reprezintă varianta modernizată a Tu-22M2 proiectat în epoca sovietică. Este un bombardier supersonic cu rază lungă de acțiune. Viteza sa maximă atinge 2.300 km / h. Rusia are 60 de bombardiere de acest tip.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
bombardier, Rusia

Știrile Zilei