02:12 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
176 0 0

Vaccinul Sputnik Light reduce la jumătate riscul de COVID-19, a declarat directorul Centrului Național N.F. Gamaley, Alexander Gintsburg.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. "Dacă vaccinul Light, care este prima componentă a vaccinului Sputnik V, este utilizat separat, fără a doua vaccinare, atunci acest lucru face posibilă reducerea bolii cu această infecție cu 50% sau chiar 60%", a spus el în emisia postului TV "Rusia 1".

Potrivit savantului, utilizarea vaccinului va ajuta la micșorarea poverii care cade pe seama spitalelor medicale cin cauza fluxului mare de cazuri.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Sănătății a primit documentele pentru înregistrarea „versiunii ușoare” a vaccinului anti-coronavirus Sputnik V. La fel ca primul medicament, acesta a fost dezvoltat de specialiști din Centrul Gamaley, împreună cu Fondul de Investiții Directe din Rusia (RDIF) pe platforma vectorilor adenovirali umani. A treia fază a testării este acum în proces.

Schema presupune o singură injecție (prima componentă a "Sputnik V") și o perioadă mai scurtă de producere a anticorpilor. Se presupune că imunitatea după vaccinare va persista timp de trei până la patru luni, iar eficacitatea acesteia va fi de aproximativ 85%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
teste, Rusia, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei