02:20 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
76 0 0

Kremlinul a anunțat că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se va adresa cu un mesaj către Adunarea Federală pe 21 aprilie.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va adresa cu mesajul anual către Adunarea Federală pe 21 aprilie. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului Federației Ruse Dmitri Peskov.

Deocamdată, locul desfășurării eveniment ului nu a fost anunțat. Acest lucru se va întâmpla atunci când va începe acreditarea jurnaliștilor, a precizat Peskov. Kremlinul nu a dezvăluit nici principalele puncte ale discursului.

"În mod tradițional, noi nu anunțăm nici conținutul, nici anumite subiecte care vor fi incluse în adresare. Nu vom face acest lucru nici acum", le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев
O dată în an, Vladimir Putin se adresează Parlamentului cu un mesaj privind situația din țară și principalele direcții ale politicii interne și externe, scrie RIA Novosti. Acesta este un document programatic politic și juridic, care exprimă viziunea vectorilor strategici ai dezvoltării Rusiei în viitorul apropiat. Acesta include dispoziții politice, economice, ideologice, precum și propuneri specifice privind activitatea legislativă a ambelor camere ale Adunării Federale.

Potrivit tradiției, la eveniment sunt prezenți senatori, deputați ai Dumei de Stat, membri ai Guvernului, șefii Curții Constituționale și Curții Supreme de Justiție, corpul de guvernatori, liderii confesiunilor tradiționale, activiștii publici, inclusiv șefii camerelor publice regionale, redactori-șefi ai celor mai importante medii de informare.

În 2020, Putin și-a ținut discursul pe 15 ianuarie. Acesta a durat o oră și 12 minute. Înainte, adresările către Parlament durau, în medie, un pic mai mult de o oră. Cea mai lungă expunere a documentului programatic a fost cea din 2018 – o oră și 55 de minute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Oficial: Putin va putea pretinde la alte două mandate de președinte
Tagurile:
Adunarea Federală, adresare, mesaj, Putin

Știrile Zilei