03:26 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
6310

Rusia nu planifică crearea unei alianțe militare cu China. Relațiile dintre Moscova și Beijing sunt de o cu totul altă natură, susține ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Rusia nu planifică crearea unei alianțe militare cu China, toate informațiile care susține acest lucru sunt niște speculații, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Nu doar vorbim, am stabilit acest lucru în documentele bilaterale, pe care le-am aprobat la cel mai înalt nivel în cadrul summit-urilor rus-chineze, unde se spune că relațiile au ajuns, probabil, la cel mai bun nivel din toată istoria, însă aceste relații nu urmăresc crearea unei alianțe militare. Auzim, apropo, speculații despre alianțe militare nu doar în privința relațiile ruso-chineze, am răspuns deja pe acest subiect”, a declarat Lavrov după o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Indiei, Subrahmanyam Jaishankar.

Mai devreme, Lavrov declarase la emisiunea “Marele Joc”, de la postul public de televiziune din Rusia Pervyi Kanal, că Rusia și China nu au nevoie de o alianță militară de genul NATO, iar relațiile dintre Moscova și Beijing sunt de o cu totul altă natură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
China, Rusia, Lavrov

Știrile Zilei