02:53 13 Mai 2021
În direct
  • EUR21.53
  • USD17.76
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
103 0 0

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe observă cu sarcasm reacțiile țărilor NATO la sancțiunile americane.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Diplomatul Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a scris aseară târziu o notă referitoare la reacțiile statelor NATO, care s-au grăbit să susțină sau să imite în parte sancțiunile americane impuse Rusiei.

Reamintim că presa americană a anunțat că președintele Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus, va impune măsuri restrictive împotriva a 12 cetățeni ruși și 20 de organizații și va expulza zece diplomați din cauza presupusei interferențe electorale a Moscovei și a atacurilor cibernetice prin SolarWinds.

La fel ca și alți oficiali de la Moscova, Maria Zaharova atrage atenția că sancțiunile americane NU se bazează pe probe sau fapte reale.

În schimb, țările NATO și-au exprimat susținerea, iar Polonia a declarat că va expulza trei diplomaţi ruşi de la ambasada de la Varşovia, ”exprimându-şi solidaritatea cu măsurile luate de SUA”.

”Reacția în lanț a NATO pentru susținerea sancțiunilor americane este un semn de disciplină vicioasă a blocului (NATO, n.n.) atunci când deciziile nu se bazează pe fapte reale, ci la comandă, arătând pseudo solidaritate”.

De fapt, Maria Zaharova consideră că acesta este un semn de aservire față de SUA.

”Nu e solidaritate și nici campanie. Aceasta este vasalitatea secolului 21”, a notat Maria Zaharova pe pagina de socializare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
sancțiuni, NATO, rusia, sua

Știrile Zilei