21:40 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
101 0 0

În curând, în Rusia imunizarea se va face cu încă un preparat - al patrulea vaccin împotriva COVID-19, a declarat președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Cu toate acestea, el nu a oferit detalii.

"Noi am reușit să creăm rapid trei vaccinuri autohtone eficiente împotriva infecției cu coronavirus”, a reamintit șeful statului.

El a subliniat că imunizarea populației ia turații.

De asemenea, Putin a menționat că Rusia este interesată de cooperarea cu partenerii străini în lupta împotriva pandemiei.

În țară sunt înregistrate trei vaccinuri împotriva COVID-19: "Sputnik V", "EpiVacCorona" și "CoviVac".

"Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii infecției cu coronavirus. A fost dezvoltat de către Centrul "Gamaleia" al Ministerului Sănătății pe platforma studiată și testată a vectorilor adenovirali umani. "Sputnik V" a fost aprobat în 66 de țări, cu o populație totală de peste 3,2 miliarde de oameni.

Al doilea vaccin înregistrat în Rusia împotriva COVID-19 a devenit "EpiVacCorona". El a fost dezvoltat de către Centrul "Vector" din Novosibirsk al Rospotrebnadzor-ului. Vaccinul nu conține niciun virus viu și creează imunitate grație utilizării peptidelor sintetizate artificial.

Al treilea preparat "CoviVac", dezvoltat de către Centrul "Ciumakov" al Academiei de Științe din Rusia, se bazează pe virusul "ucis" SARS-CoV-2. Potrivit experților, "CoviVac" demonstrează eficiență atunci când este testat pe voluntari.

Anterior, prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin, a spus că peste 24 de milioane de ruși au trecut deja prin diferite etape de vaccinare. De asemenea, el a remarcat necesitatea formării imunității colective până la sfârșitul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Putin, VACCIN, Rusia

Știrile Zilei