18:30 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
54451

Rusia va răspunde dur la încercările de invadare a teritoriului său, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința comitetului organizatoric ”Victoria”.

BUCUREȘTI, 20 mai Sputnik. "Toată lumea încearcă să ne muște sau să muște ceva de la noi - dar ar trebui să știe că le vom sparge dinții tuturor, astfel încât să nu poată mușca, iar garanția acestui lucru este dezvoltarea forțelor armate", a declarat președintele rus Vladimir Putin.

​Putin a subliniat că Rusia nu urmează calea militarizării economiei. Președintele Rusiei a reamintit că trei trilioane de ruble, sau 42 de miliarde de dolari la cursul de schimb actual, au fost alocate pentru apărare anul acesta, în timp ce cheltuielile militare ale SUA, după cum a menționat, „sunt de peste 770 de miliarde”.

În același timp, armata rusă, așa cum a menționat Putin, deține cele mai moderne forțe de descurajare nucleară.

„Avem un nou tip de armă strategică, în general, un bloc planor intercontinental Avangard cu viteză hipersonică. A apărut la noi, la nimeni nu a apărut încă, dar noi avem arme hipersonice", a spus el.

Putin a avertizat că încercările de limitare a Rusiei vor continua, deoarece adversarii săi „pur și simplu nu au nevoie de o astfel de țară”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia

Știrile Zilei