12:01 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Rusia și Ucraina au luat legătura cu scopul de a pregăti o posibilă întrunire a celor doi preşedinţi în cazul Crimeea, însă purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că nu vor fi purtate discuții „cu nimeni” despre apartenența peninsulei.

BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. Vladimir Putin este gata să discute cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cazul Crimeei dacă este vorba de cooperare transfrontalieră, dar nu despre apartenența acestei regiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov. Acesta a mai menționat că încă sunt multe de făcut pentru a se aranja o întâlnire între cei doi preşedinţi.

Marina SUA
© Sputnik / Александр Заболотный
„De exemplu, interlocutorii noștri ucraineni ne spun: «Vom discuta despre Crimeea». Să discutăm despre Crimeea din punctul de vedere al dezvoltării cooperării transfrontaliere. Rusia a lansat cooperarea între regiunile sale și țările străine. Sunt sigur că Vladimir Poutin va fi pregătit pentru aceasta. Dar faptul că Crimeea este o regiune rusă, acest lucru nu se va discuta vreodată cu nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru postul de televiziune Rossiya 1.

Peskov a numit această eventualitate drept un „impas”.

„În Constituție este scris negru pe alb că constituie o infracțiune a vorbi despre înstrăinarea teritoriului rus […]. Mai avem încă multe de făcut, să continuăm schimbul de opinii și apoi vedem unde ne aflăm. Acest schimb de opinii este în desfăşurare”, a adăugat Peskov, citat de Sputnik France.

Au fost stabilite contacte pentru o posibilă întrunire între preşedintele rus și cel ucrainean, dar nu este un lucru simplu, a spus anterior Dmitri Peskov.

„Într-adevăr, există contacte. Din partea noastră este colegul meu Dmitri Kozak [șef adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, n. red.]. Ne gândim la un plan al chestiunilor care trebuie discutate […]. Dar acesta este mai degrabă conceptual, nu ceva concret”, a spus Peskov, referindu-se la afirmația lui Volodimir Zelenski cu privire la un început de dialog între administrațiile prezidențiale la o următoare întâlnire.

Dmitri Peskov a evitat să se refere la „puncte concrete pe o posibilă agendă”. „Este încă doar un proces, fără să existe o concretizare sau substanță”, a subliniat acesta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Moscova, Volodimir Zelenski, Rusia, Crimeea, Putin

Știrile Zilei