09:31 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
14310

În cadrul seriei de întâlniri la Soci cu conducerea Ministerului Apărării și șefii întreprinderilor din industria de apărare, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat o consolidare în forță a triadei nucleare rusești.

BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik. Potențialul forțelor nucleare strategice ruse a crescut, capacitățile Marinei au fost extinse și testele rachetei hipersonice Zircon se apropie de finalizare, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus
© AP Photo / State TV and Radio Company of Belarus
„Armata și marina primesc cele mai noi arme și echipamente militare cu dinamică ridicată, astfel, potențialul triadei nucleare a fost serios consolidat, capacitățile de luptă ale Marinei au fost extinse, inclusiv prin navele cu rachete de croazieră Kalibr, sistemul de rachete hipersonice navale Zircon se află la etapa finală a testării de stat ”, a spus Putin, deschizând o serie de întâlniri legate de apărare la Soci.

O atenție serioasă ar trebui acordată îmbunătățirii forțelor nucleare strategice ale Rusiei, este necesar să se dezvolte bazele deja existente, a subliniat Vladimir Putin.

„O atenție serioasă, ca și până acum, ar trebui acordată îmbunătățirii forțelor nucleare strategice ca factor cheie în asigurarea stabilității și securității Rusiei. Forțele noastre armate au fost primele din lume care au primit, după cum știți, și acum toată lumea știe deja, arme hipersonice ", a spus Putin la întâlnire.

El a menționat că se referă la sistemul Avangard și a mai spus că aeronava care transportă rachetele hipersonice Dagger a efectuat deja mai mult de 160 de zboruri.

"Trebuie să dezvoltăm aceast început puternic pe care Rusia îl posedă", a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
RUSIA, Putin

Știrile Zilei