09:50 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
17410

Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a anunțat luni ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, conduse de Statele Unite, în direcția strategică occidentală, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a declarat luni la colegiul Ministerului Apărării, șeful departamentului militar, generalul Serghei Șoigu.

El a menționat că amenințarea militară continuă să crească în direcția strategică occidentală - țările NATO, conduse de Statele Unite, sporesc intensitatea zborurilor aviației lor strategice, prezența navelor de război cu rachete de croazieră și numărul de exerciții ale acestora.

"Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate din lume și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Îmbunătățim constant capacitatea de luptă a trupelor. Până la sfârșitul anului vor fi create aproximativ 20 de formațiuni și unități militare în districtul militar occidental ", a spus ministrul.

El a precizat că aceste măsuri organizatorice „sunt sincronizate cu furnizarea de arme și echipamente militare moderne”. "Anul acesta este planificată furnizarea a aproximativ două mii de arme trupelor din district", a accentuat Șoigu.

Șeful Apărării a mai spus că, pe lângă crearea de noi formațiuni și furnizarea de arme moderne, Forțele Armate ale Federației Ruse îmbunătățesc în mod constant instruirea personalului și a organelor militare de comandă și control. "Intensitatea activităților de antrenament de luptă a navelor Flotei Baltice a crescut cu 30%. Au fost efectuate peste două sute de exerciții cu utilizarea diverselor tipuri de arme" a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Rusia poate apăra lumea împotriva a 8 000 de rachete de croazieră NATO
Avion de vânătoare rus interceptează o nouă aeronavă NATO aproape de graniţele Rusiei
Tagurile:
NATO, Rusia, răspuns, Srghei Șoigu

Știrile Zilei