08:24 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut declarații privind situația jurnaliștilor ruși din afara țării în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a respins acuzațiile că în Rusia este hărțuită opoziția și jurnalismul antisistem și a atras atenția asupra presiunii la care sunt supuși jurnaliștii ruși în străinătate, relatează RIA Novosti.

"Nu este nimic surprinzător în faptul că avem evaluări diferite ale evenimentelor actuale din țările noastre și din lume. Ați spus că opoziția este într-un fel și cumva nedreptățită de stat. Ascultați-mă, tocmai am vorbit la această sesiunea a forumului nostru. Ei bine, să ne referim la țările noastre. Iată evenimentele triste din Statele Unite, când oamenii care protestau împotriva rezultatelor anunțate în alegeri au intrat în Congres. 450 de persoane au fost reținute. Le-au fost aduse acuzații foarte grave, inclusiv complot cu scopul preluării puterii de stat. Pot primi de la 15 la 25 de ani. Imediat după evenimente, 70 de persoane au fost reținute, 31 dintre ele sunt încă în arest. Ați încercat să vă întrebați pe ce bază? De ce vă interesează doar opoziția noastră antisistem?", a declarat Putin la o întâlnire cu șefii agențiilor internaționale de știri, la Forul Economic Internațional din Sankt Petersburg, înregistrarea video a căreia a fost postată pe site-ul Kremlinului.

Брифинг заместителя министра обороны РФ А. Фомина
Министерство обороны РФ
Președintele Federației Ruse a adăugat că în țările europene există, de asemenea, destul de multă opoziție antisistem, „dar cumva se dizolvă rapid acolo cu ajutorul muncii eficiente a serviciilor speciale”.

"Nu cred că Rusia este o excepție aici. Opoziția noastră funcționează deschis, apropo, și este antisistem. Problema constă în faptul ca toți oamenii care sunt angajați sau spun că sunt angajați în activități politice ar trebui să lucreze în cadrul legal. Aceasta este o cerință pentru toată lumea ", a spus președintele.

Vorbind despre agenții străini, Putin a reamintit că această lege a fost inventată în Statele Unite în secolul trecut.

"Nu există nimic original în acțiunile noastre. Și legea noastră privind agenții străini este mult mai blândă decât cea din ​​Statele Unite. De ce nu criticați legea din Statele Unite?" - el a spus.

Vorbind despre munca jurnaliștilor, el a menționat că există o mulțime de posturi TV de știri, site-uri de internet în Rusia și că există multe opinii diverse în mass-media, inclusiv critici la adresa autorităților.

"Avem atât de multe opinii diferite și opinii atât de critice în adresa autorităților, subiecte și evaluări ale acțiunilor autorităților și aprecierile date umilului dumneavoastră servitor (adică date lui Putin - n.n.). Cred că în țările Dumneavoastră nu există așa ceva, astfel de aprecieri dure", a spus președintele Federației Ruse a spus.

„Toți lucrează, nu li se întâmplă nimic. Dacă ați citi și ați vedea ce expresii sunt folosite, cred că veți înțelege cât de liberă este discuția noastră, inclusiv pe probleme politice. Dar în unele țări, ceea ce li se întâmplă jurnaliștilor noștri provoacă întrebări", el a adăugat.

Putin a menționat că „există o presiune reală asupra jurnaliștilor ruși, ei sunt persecutați”, are loc închiderea canalelor, restricționarea activităților lor prin mijloace administrative și financiare. „De fapt, canalele noastre sunt înăbușite”, a spus el.

Președintele a subliniat: „Ne-ar plăcea foarte mult să lucrăm în condiții egale”.

Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg 2021 se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică a participanților, nu online. Agenția Internațională de Presă Rossiia Segodnia este partenerul informațional al forumului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
antisistem, Opoziție, Jurnaliști, Rusia, Putin

Știrile Zilei