15:02 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
5110

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a îndemnat SUA să iasă din „cercul vicios” al sancțiunilor.

BUCUREȘTI, 7 iun- Sputnik, Ion Pelin. Kremlinul consideră lipsite de sens sancțiunile țărilor occidentale, care sunt adoptate împotriva Rusiei.

"Un lucru este clar: politica sancțiunilor continuă. De fapt, au existat peste 90 de sancțiuni împotriva țării noastre de-a lungul istoriei. Și, desigur, acesta este un cerc închis și vicios. Ei bine, teoretic, din care, desigur, trebuie de ieșit. Pentru că sancțiunile nu permit atingerea niciunui scop", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, aceste măsuri se iau fără obiective specifice. Peskov a subliniat că singurul instrument care funcționează în relațiile cu Moscova este un dialog bazat pe respect reciproc.

Anterior, viceministrul de Externe Alexander Pankin a anunțat că Rusia ar trebui să se aștepte la noi restricții. El a adăugat că contramăsurile sunt deja adoptate și sunt „sub adăpost”. Diplomatul a menționat că regimul sancțiunilor „va rămâne pentru totdeauna”.

Relațiile dintre Rusia și țările occidentale s-au deteriorat în legătură cu situația din Ucraina și din jurul Crimeei, care a revenit în componența Rusiei în urma unui referendum organizat pe peninsulă. Occidentul, acuzând Rusia că a intervenit, i-a impus sancțiuni, Moscova a ripostat, a început un curs de înlocuire a importurilor și a declarat de mai multe ori că este contraproductiv să vorbești cu ea în limba sancțiunilor. De asemenea, Rusia a afirmat în mod repetat că nu este parte la conflictul din Ucraina și subiectul acordurilor de soluționare de la Minsk.

Alte pretexte pentru continuarea acestei linii de către Washington și aliații săi au fost acuzațiile împotriva Kremlinului de încercare de a influența alegerile din SUA și implicarea în atacurile cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. În același timp, acest lucru a dus la numeroase sancțiuni antirusești, urmate de măsuri de represalii din partea Kremlinului. De asemenea, au avut loc mai multe scandaluri diplomatice, care au dus la expulzarea reciprocă a angajaților din misiuni. Ambasadorii Rusiei și SUA s-au întors la Moscova și Washington pentru consultații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Kremlin, Peskov, SUA

Știrile Zilei