23:53 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
,
13210

Șeful Rossotrudnichestvo, Evgheni Primakov, a vorbit despre principiile de care se conduce agenția federală în activitatea ei în raport cu Republica Moldova și alte state.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Moldova este un stat care este unul unic, cultură sa, literatură, sistem administrației de stat, iar aceasta constituie valori pentru orice societate. Asta a declarat luni șeful Rossotrudnichestvo. Evghenii Primakov în cadrul unei întâlniri de afaceri cu participanții programul prezidențial „Noua generație”.

„Mi se pare, dar asta trebuie să-o decidă locuitorii Moldovei, dar, indiferent de modul în care s-a dezvolta istoria postbelică a țării, ea a obținut o statalitate care este unică, propria cultură care este unică, propria literatură care este unică, propriul său sistem de guvernare", a spus Primakov.

În opinia sa, aceasta este o valoare pentru orice societate. "Cred că orice societate nu poate să ia toate acestea, să le mototolească și să le dea cuiva. Este ciudat ... Și pentru Dumneavoastră, de asemenea, <...> este important, deoarece deasupra țării Dumneavoastră planează discuții privind înghițirea ei. Nu de către Rusia", a remarcat șeful Rossotrudnichestvo.

El a subliniat că Moldova este o țară minunată, caldă, primitoare și ospitalieră. "Nu simțim altceva decât emoții pozitive în raport cu Moldova", a adăugat Primakov.

Șeful Rossotrudnichestvo a explicat principiul prin care agenția lucrează cu fiecare țară, atrăgând atenția asupra faptului că reprezentanțele acesteia din fiecare stat trebuie să acumuleze detalii care supă analiza lor devin proiecte concrete de lucru.

"De exemplu, vin și spun că există Teatrul "De pe strada Trandafirilor" și trebuie reconstruit. Bine. Noi adunăm proiecte și elaborăm schițe de proiect, le trimitem aici, căutăm finanțare și vedem care sunt posibilitățile ca să reparăm obiectivul, dar fiind că Agenția se reorganizează și se reorientează mai mult spre domeniul dezvoltării internaționale. Nu există o rețetă universală pentru toate țările. Este întotdeauna un cumul de necesități" - a explicat Primakov.

El a menționat că necesitățile nu trebui să fie cele pe care insistă autoritățile locale, ci cele în care locuitorii acestor țări sunt cu adevărat interesați. "Necesitățile, de exemplu, sunt ca spitalul să fie reparat și echipat. Poate că statul însuși nu va fi atât de recunoscător, dar localnicii și ONG-urile - da. Și probabil noi trebuie să ne gândim, în primul rând, la asta, dar nu cum să susținem un partid concret sau altul", a conchis Primakov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
colaborare, Moldova, Rossotrudnichestvo

Știrile Zilei