08:53 26 Mai 2018
Chişinău+ 18°C
În direct
  • EUR19.71
  • USD16.82
  • RUB0.27
  • RON4.26
  • UAH0.64
В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями

Produse alimentare periculoase, depistate în şcoli şi grădiniţe

© Sputnik / Sergei Venyavskiy
Societate
Sa primesc un link scurt
1310

Lapte pasteurizat cu termenul de păstrare expirat şi alte produse alimentare fără documente fitosanitare ce ar confirma provenienţa acestora, este raţia oferită copiilor care merg la unele grădiniţe şi şcoli din Moldova

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik Moldova. Colaboratorii Agenţiei naţionale pentru protecţia drepturilor consumatorilor din Moldova au depistat în cadrul unor controale la unele instituţii din domeniul educaţiei produse ce pun în pericol viaţa şi sănătatea copiilor.

Lapte pasteurizat cu termenul de păstrare expirat şi alte produse alimentare fără documente fitosanitare ce ar confirma provenienţa acestora, este raţia oferită copiilor care merg la unele grădiniţe şi şcoli din Moldova, inclusiv de tip internat, atât din municipiul Chişinău, cât şi din alte raioane ale ţării, menţionează reprezentanţii Agenţiei naţionale pentru protecţia drepturilor consumatorilor. Secretarul de presă al Agenţiei, Andrian Guţu, a declarat pentru Sputnik Moldova că în următoarele două luni vor fi desfăşurate controale similare şi în alte instituţii din domeniul educaţiei din ţară.

La rândul său, Srgiu Afanasiu, managerul unei instituţii de învăţământ, a menţionat pentru Sputnik Moldova că problema produselor alimentare necalitative, ce sunt furnizate instituţiile din domeniul educaţiei, este una veche şi de sistem, iar faţă de directorii instituţiilor de învăţământ care admit astfel de bateri trebuie să fie aplicate cele mai drastice sancţiuni.

Totodată, Afanasiu susţine că situaţia nu se va schimba atâta timp cât părinţii înşişi nu manifestă activism şi nu se ridică în apărarea copiilor lor.

Tagurile:
Şcoli, Grădiniţe, Produse periculoase, Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei