11:22 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Ликвидация последствий лесных пожаров в Бурятии

În RM va fi modificată acordarea orelor de decolare şi aterizare

© Sputnik / Марк Агнор
Societate
Sa primesc un link scurt
2210

Potrivit Autorităţii Aeronautice Civile a RM noile reguli trebuie să corespundă Acordului privind spaţiul aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 22 mai – Sputnik Moldova. În Republica Moldova vor fi modificate procedurile de obţinere a orelor de aterizare şi decolare pentru aeronave. Potrivit Autorităţii Aeronautice Civile a RM, noile reguli trebuie să corespundă Acordului privind spaţiul aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, semnat la Bruxelles la 26 iunie 2012.

Republica Moldova şi-a asumat obligaţia de a implementa legislaţia europeană în domeniul aviaţiei civile, prevăzută în Anexa III a acestui Acord. Astfel, în scopul implementării normelor europene “privind alocarea sloturilor orare pe aeroporturile comunitare” a fost elaborat un proiect de Regulament „privind alocarea sloturilor orare pe aeroporturile din Republica Moldova”, care urmează a fi aprobat prin Hotărâre de Guvern, se spune într-un comunicat al Autorităţii Aeronautice Civile. Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a iniţiat modificarea Publicaţiei de Informare Aeronautică (AIP) a Republicii Moldova prin care va fi stabilită modificarea procedurilor de notificare de către companiile aeriene a orelor de decolare-aterizare pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Tagurile:
Reguli, Aeronautică, Aterizare, Decolare
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei