11:29 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК

Cetăţenii pot verifica veridicitatea listelor electorale

© Sputnik /
Societate
Sa primesc un link scurt
30 0 0

În perioada 25 mai – 13 iunie curent alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în localurile secţiilor de votare, precum şi în regim on-line.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală informează că în perioada 25 mai – 13 iunie curent alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în localurile secţiilor de votare, precum şi în regim on-line pe pagina de Internet a instituţiei.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secţiei de votare, ce corespunde domiciliului sau reşedinţei sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători, menţionează CEC.

Comisia a amintit că fiecare alegător poate fi înscris numai într-o listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa său în perimetrul secţiei de votare respective. Persoana care are domiciliu şi reşedinţă valabilă se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Tematic

CEC le cere concurenţilor electorali să respecte legea
A fost lansat Centrul de Apel pentru perioada electorală
Tagurile:
Secţii de votare, Liste electorale, CEC, Comisia Electorală Centrală
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei