04:35 24 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.05
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Пожары в Амурской области

Ce legătură are "fumul" din Moldova cu incendiile de la Kiev?

© Sputnik / Игорь Агеенко
Societate
Sa primesc un link scurt
23720

Specialiştii SHS au comentat temerile populaţie cum că fumul care a acoperit Kievul a ajuns şi la Chişinău.

CHIŞINĂU, 4 sept – Sputnik. Specialiştii de la Direcţia de monitorizare a mediului din cadrul Serviciului Hidrometeorologic (SHS) de Stat au declarat în exclusivitate pentru Sputnik că stratul ce pare a fi fum, care s-a aşternut peste Chişinău, dar şi peste alte regiuni ale ţării, este un fenomen specific al toamnei.

Specialiştii SHS susţin că este vorba despre un strat de aer ceţos, care nu este fum. Aceste date au fost coordonate şi cu specialiştii din regiunea transnistreană, poziţia cărora a coincis cu cea a colegilor lor de la Chişinău.

Mai mult, potrivit meteorologilor, curenţii de aer din regiune ar fi de natură să ducă fumul din Kiev, care a acoperit acest oraş din cauza incendiilor de vegetaţie, într-o direcţie dinspre, dar nu spre Republica Moldova.

Responsabilii SHS au mai subliniat că pe întreg teritoriul Moldovei nivelul de poluare a aerului este scăzut, iar aerul ceţos ce a fost observat vineri în orele dimineţii nu ar prezenta pericol pentru sănătatea oamenilor.

Tematic

Serviciul Hidrometeo: în Moldova se mai așteaptă o zi fierbinte
Secetă hidrologică în Moldova! Se recomandă consumul raţional de apă
Revoltător: o staţie hidrologică din Moldova a fost prădată
Tagurile:
Incendii de venegaţie, Mase de aer, Aer ceţos, Fum, Specialişti, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Kiev, Chișinău, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei