08:32 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Министр внутренних дел Молдовы Олег Балан

Ministrul Oleg Balan: tot efectivul MAI a asigurat duminică ordinea în capitală

© Sputnik/ Evgheni Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
36 0 0

Polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri, pompieri și salvatori, echipajul medical al Spitalului MAI, până la cai şi câini poliţişti. Acesta este efectivul care a asigurat ordinea în capitală în timpul protestelor antiguvernamentale.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a făcut publice luni datele despre modul în care forţele de ordine au asigurat duminică, în timpul protestelor din Chişinău, ordinea publică.

Ministrul Afacerilor Interne susţine că în total la protestele de duminică din centrul Chişinăului au fost prezenţi aproximativ zece mii de participanţi.

„De la polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri, pompieri și salvatori, echipajul medical al Spitalului MAI, până la cai şi câini poliţişti au fost antrenați întru menţinerea ordinii publice la cel mai înalt nivel”, se arată într-un comunicat semnat de Oleg Balan.

Acesta subliniază că toţi angajaţii sistemului afacerilor interne au fost antrenaţi în vederea asigurării ordinii în capitală.

„Liniștea și menținerea evenimentelor într-un spirit pașnic au arătat într-un mod convingător că pregătirea profesională și tacticile democratice stau la temelia unui sistem funcțional”, se mai spune în documentul citat. Demnitarul a mai subliniat că ordinea publică a fost menţinută „în pofida abaterilor de la condiţiile menţionate de organizatori în declaraţiile prealabile”.

Oleg Balan le-a adus mulțumiri tuturor angajaților pentru solidaritate și profesionalismul demonstrat.

Tematic

Mitingul de duminică s-a încheiat, dar organizatorii au promis noi proteste
Percheziţii nocturne în orăşelul corturilor. Alerta cu bombă a fost falsă
Tagurile:
Cai, Câini poliţişti, Efective ale MAI, Ordinea publică, Poliţişti, Proteste, MAI, Oleg Balan, Chişinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei