00:21 20 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Около трех тысяч сторонников собрала в центре Кишинева платформа DA.

Ziua Orașului ar putea fi transferată din PMAN

© Sputnik/ Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
21 0 0

Deja de o lună, în centrul capitalei au loc proteste. Din acest motiv, Ziua Orașului Chișinău ar putea să nu mai fie sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Festivităţile dedicate Hramului Orașului ar putea fi transferată anul acesta din PMAN în scuarul Catedralei sau pe strada pietonală Diordiță, dacă locul tradițional al sărbătorii – Piața Marii Adunări Naționale – va fi ocupat în continuare de protestatari, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului.

Ion Sula
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

”În funcţie de modul în care se vor derula evenimentele, avem la dispoziție trei locații – PMAN, scuarul Catedralei sau strada pietonală. Nevom limita în acest an la orchestra fraților Advahov. Cred că în situația actuală va fi suficient”, a spus primarul.

Lucia Culev, șeful departamentului municipal al culturii a precizat că Ziua Orașului coincide în acest an cu jubileul de 10 de activitate a orchestrei fraților Advahov. ”Ei sunt eroii principali ai acestei sărbători. Ei îşi vor invita colegi renumiţi din România și vor organiza un show împreună cu mai mulți artiști din Republica Moldova”, a spus Culev.

Chișinăul va marca în acest an 579 de ani de la fondare. Sărbătoarea va avea loc la 14 octombrie.

 

 

Tematic

Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte
Federaţia Turismului propune o soluţie de compromis pentru Ziua vinului
Tagurile:
Strada pietonală, scuarul catedralei, hram, PMAN, Chișinău, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei