11:17 20 Ianuarie 2018
Chişinău0°C
În direct
Казино

Jocurile de noroc, interzise la Orhei

© Sputnik/ Александр Кряжев
Societate
Sa primesc un link scurt
13011

La ședința extraordinară din 8 octombrie, Consiliul Orășenesc Orhei a decis, cu unanimitate de voturi, suspendarea autorizațiilor de activitate în domeniul jocurilor de noroc.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Dezbaterea problemei privind suspendarea autorizațiilor de activitate a întreprinzătorilor care operează în domeniul jocurilor de noroc a fost propusă  de către primarul orașului Orhei, Ilan Șor. El a menționat că „activitatea cazinourilor electronice aduce venit în bugetul local. Însă trebuie să privim această problemă şi în aspect social”.

„Pagubele pe care le aduc  jocurile de noroc unor oameni, unor întregi familii, prevalează. Este o activitate dăunătoare și amorală”,  a declarat Ilan Șor.

Psihologii susţin că dependența de jocurile de noroc este la fel de gravă ca oricare altă dependență. Această dependenţă implică un comportament de risc, îi oferă jucătorului iluzia că ar deţine control asupra situaţiei și că ar avea norocul de partea sa. Acest gen de comportament duce în timp la depășirea barierei dintre normal și patologic.

Tematic

La Orhei vor fi construite terenuri pentru un sport ce devine tot mai popular
Orhei: teren nou de fotbal şi un amical între locuitori şi consilieri
„Bike sharing”: de azi, la Orhei poți închiria gratis o bicicletă
Tagurile:
dependenţă, pagube, interzise, jocuri de noroc, Ilan Şor, Orhei
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei