11:59 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Пирамида Хеопса в Гизе

Agenții turistice din Chișinău: a scăzut brusc cererea pentru călătorii în Egipt

© Sputnik / Ю. Яснев
Societate
Sa primesc un link scurt
5501

După catastrofa aviatică cu implicarea aeronavei ruse în Sinai, operatorii de turism din Moldova presupun că va mai trece timp până se va restabili cererea pentru călătoriile turistice în Egipt.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik, Olga Eliseeva. Catastrofa aviatică din Egipt s-a răsfrânt negativ asupra preferințelor cetățenilor moldoveni de a se odihni în această țară, afirmă operatorii de turism.

Managerul principal al unei companii din Chișinău care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat pentru agenția Sputnik că, îndată după tragedie, vânzarea biletelor pentru odihna în Egipt nu doar că a scăzut, ci s-a întrerupt definitiv.

Oamenilor le este frică și de aceea evită să călătorească în acea zonă.

Prima cursă Charter Chișinău — Sharm el Sheikh a fost stabilită pentru 12 decembrie.

Anterior, oamenii cumpărau și rezervau biletele pentru excursii în Egipt, având zborul din Odesa. Deși nu prea mulți, doritori erau totuşi.

Potrivit managerului altei agenții turistice care se ocupă de realizarea biletelor de odihnă spre Egipt, la ora actuală prețul mediu pentru odihna în zona respectivă, într-un hotel de cinci stele, costă aproximativ 350 de euro pentru o persoană. Însă, după cele întâmplate, prețul se va reduce. Nimeni nici măcar nu se interesează de această destinație, deși prețurile sunt accesibile. Oamenii sunt foarte alarmați.

Conform datelor Agenției Naționale pentru Turism, până acum Egiptul era una dintre cele mai solicitate direcții în sezonul de iarnă. Anual, acolo își petreceau vacanța până la 1,5 mii de moldoveni.

Tagurile:
cetățeni alarmați, bilete călătorie, vânzări, redus, Agenția Națională pentru Turism, Egipt
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei